"Nomadul digital" pare a fi un loc de muncă incredibil! Lucrezi de acasă, călătorești în întreaga lume, îți faci propriul program într-o cafenea sau savurezi cocktailuri pe o plajă.
Cu toate acestea, așa cum se întâmplă adesea, realitatea nu este chiar așa.
"Nomadul digital" nu este un job, ci o alegere, un stil de viață – o opțiune acum disponibilă oricui își dorește o schimbare care să echilibreze cariera cu viața personală.
Evoluția tehnologiei permite angajaților și antreprenorilor să lucreze remote, poate mai bine decât într-un birou, atât timp cât au o conexiune WiFi.
A fi "nomad digital" este un stil de viață. Nu este necesar să munciți din același loc sau din aceeași țară. Este o alegere care a devenit mult mai ușor de luat, datorită multor schimbări în modul în care lucrăm.
Angajatorii regândesc ziua de lucru de la 9 la 5. Companii mari deja oferă un program flexibil sau pur și simplu nu mai lucrează vinerea din birou. Ziua de lucru de 8 ore este o relicvă, într-un moment în care optimizarea producției înseamnă echilibrarea muncii și a vieții angajatului.
Odată cu creșterea afacerii, în care angajații contribuie prin gândire și cunoștințe, orele de lucru stricte nu au niciun sens atunci când răspund la e-mailuri în weekend de acasă sau se simt mai creativi noaptea.
De fapt, în urma unui studiu la un call center, oferirea opțiunii de a lucra de la distanță angajaților nu numai că le-a mărit satisfacția profesională, dar a determinat și o creștere a productivității cu 13,5%.
Datorită inovației tehnologice din ultimii 20 de ani, un laptop și un cont cloud ne oferă toate instrumentele necesare pentru a lucra remote la fel de bine ca în birou.
Dezvoltarea cronologică a tehnologiei care permite angajaților și antreprenorilor să lucreze de la distanță.
Tehnologia ne ajută ca munca să fie făcută de la distanță, restul depinde de modul în care alegeți să vă organizați.
Martina Russo, un traducător iubitor de călătorii, a declarat că pentru a deveni un nomad digital întrebarea pe care trebuie să v-o puneți nu este "cum să deveniți un nomad digital?", ci mai degrabă trebuie să vă întrebați: "La ce mă pricep? Ce îmi place să fac? Ce au nevoie oamenii? Pot să fac asta online ca să îmi pot finanța stilul de viață?"
Pentru a face tranziția la un stil de viață nomad digital, aveți nevoie de trei lucruri:
Un flux de venit pe care îl puteți menține de la distanță.Un laptop și o conexiune bună la internet ori de câte ori intenționați să lucrați.O înțelegere solidă a finanțelor personale și a gestionării fluxului de numerar pentru a vă păstra stilul de viață.
Care credeți că sunt cele mai bune joburi pentru nomazii digitali?
Antreprenorii în ecommerce sunt adesea capabili să lucreze în timp ce călătoresc.
Cei mai mulți au afaceri prin dropshipping sau marketplace, fiind capabili să găsească un furnizor în care pot avea încredere pentru a trimite comenzile clienților. Alții devin creativi cu produse digitale care nu necesită niciun inventar fizic pentru a fi gestionate.
Scriitor, editor sau translator – Aproape orice job prin care vă folosiți de creație poate fi făcut de la distanță. Indiferent dacă este vorba de crearea de conținut, editarea cărților sau traduceri, toate pot fi executate remote.
Dezvoltator de soft sau Web Designer – sunt unele dintre cele mai comune joburi atunci când vă doriți să lucrați de la distanță. Puteți chiar să vă creați propriile produse și să le transformați într-o sursă de venit.
Marketer – Aproape toate instrumentele de care are nevoie un marketer sunt online. Deoarece majoritatea marketingului digital este măsurabil, este ușor pentru clienți și angajatori să-i mențină responsabili chiar și atunci când lucrează din cealaltă parte a lumii.
Customer Support – Serviciile de asistență pentru clienți au fost printre primele joburi care au fost făcute de la distanță, deoarece se lucrează în întregime prin telefon, prin e-mail sau prin chat. Customer support-ul este o poziție ideală pentru munca remote, deoarece companiile au nevoie de echipe din întreaga lume pentru a oferi asistență non-stop.
Conform site-ului www.nomadlist.com, cele mai bune orașe din care poți lucra ca nomad digital sunt:
Viața ca nomad digital, nu este numai aventură, mai ales dacă sunteți obișnuiți cu confortul de a lucra dintr-un birou de la 9 la 5 sau chiar de a lucra de acasă.
La început este foarte greu. Trebuie să fii inteligent și trebuie să găsești modalități de a te asigura că ai un anumit venit în fiecare lună. Una dintre cele mai bune și mai eficiente modalități de a face acest lucru este crearea de surse de venituri pasive.
Nomadismul digital este o oportunitate interesantă care va deveni mai răspândită, pe măsură ce tehnologia evoluează pentru a o susține mai bine, iar oamenii dezvăluie noțiunea că munca nu trebuie făcută într-un birou.
Angajații devin mai productivi dacă li se permite să lucreze remote, pentru că le oferă ocazia de a lucra în timp ce explorează locații noi, în loc să trebuiască să aleagă între cele două.
Dacă vă place să călătoriți și nu vă place să așteptați zilele de concediu pentru a vedea lumea, ar fi bine să vă gândiți cum puteți lucra remote pentru a face din călătorii un stil de viață!