A venit timpul să plecăm în vacanță toți 4. Probabil vă întrebați care este cel de-al patrulea membru al familiei. De mai bine de 1 an, ne bucurăm de noul nostru membru, un yorkie năzdrăvan pe nume Sleepy, pe care fetiță noastră Nicole îl adoră.
Nu-i așa că este drăguț? 😍
Mergeți în vacanță și nu doriți să vă despărțiți de “copilașul” patruped? Azi mi-am propus să vă vorbesc puțin despre acest subiect, să împărtășesc cu voi câteva reguli cheie în ceea ce privește animalele de companie și companiile aeriene. De regulă, animalele de companie pot zbura cu orice companie aeriană, asta dacă rezervați în prealabil un bilet și dacă documentele de identitate și de sănătate sunt actualizate și transportați “micuțul” într-o cușcă specială.
Trebuie să menționez că deși există un set de reguli generale acceptate în Uniunea Europeană și nu numai, orice turist care dorește să se deplaseze împreună cu animalul de companie în vacanță este nevoit să solicite informații companiei de zbor cu care călătorește, dar și să se intereseze de prevederile legale din țara de destinație. Atenție! Este foarte important hotelul unde doriți să vă cazați! Asigurați-vă mai întâi că hotelul dorit acceptă animale de companie sau întrebați în cadrul agenției de voiaj cât percepe hotelul în plus pentru “turistul patruped”.
Conform prevederilor europene puteți călători cu pisica sau câinele, atâta timp cât are un pașaport european pentru animale de companie (emis de orice medic veterinar) care să ateste că animalul a fost vaccinat împotriva rabiei. Mai mult, în cazul în care călătoriți în Irlanda, Finlanda, Malta sau Regatul Unit, animalul dumneavoastră de companie trebuie să fie supus unui tratament antiparazitar. Indiferent dacă animalul dvs. de companie (câine/pisică) va călători la bordul avionului sau la cala avionului, sunt alte câteva condiții ce trebuie să le respectați, alături de prezentarea actelor specifice:
✔ să nu fie gestante;✔ să fie curate;✔ să aibă cip de identificare;
✔ să nu provoace disconfort celorlalți pasageri;✔ să fie transportate în cuști standard. Țările care sunt recunoscute pentru că au o legislație restrictivă în ceea ce privește animalele de companie sunt Marea Britanie, Irlanda și Emiratele Arabe Unite (acestea impun chiar și perioade de carantină). Sper că nu v-ați descurajat! 🙂 Este într-adevăr mai dificil și se impune o mai mare atenție la detalii, dar asta nu înseamnă că este imposibil să călătoriți cu animalul de companie.